Jegy- és bérletvásárlás

Szeretne a legjobb helyen ülni? Tekintse meg a színpadot a nézőtér különböző helyeiről!
Jegy- és bérletvásárlás

Program


MŰVÉSZASZTAL - Csabai Lászlóval

MŰVÉSZASZTAL - Csabai Lászlóval

2018. május 15-én, kedden 17 órától kerül sor a MŰVÉSZASZTAL 5., évadzáró estjére, melynek vendége a kortárs magyar irodalom sikeres nyíregyházi szerzője, a Békés Pál-díjjal és Artisjus Irodalmi Díjjal is elismert Csabai László író.



 több

 A Móricz Zsigmond Színház egészségügyi tájékoztatója ITT olvasható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 15. kedd, 17:00

Csabai Lászlóval Karádi Zsolt főiskolai tanár beszélget a MŰvész Stúdióban, az est során az író főhősét, Szindbádot, a detektívet idézzük meg más szereplőkkel együtt a Szindbád a forradalmár című regényéből színpadra állított jelenetekben.

Szövegkönyv és forgatókönyv: Kováts Judit és Kováts Dénes.
A színpadi jelenetek rendezője: Kosik Anita.
Szindbád szerepében: Horváth Sebestyén Sándor.
További szereplők: Kosik Anita, Szabó Márta, István István, Tóth Zolka színművészek és Kováts Dénes.
Zene: Olajos Gábor

A különleges, koncepcióját tekintve is egyedinek mondható MŰVÉSZASZTAL rendezvénysorozat célja, hogy a magyar írók, drámaírók színe-javát bemutassa Nyíregyházán, de a szokásostól eltérő módon: nemcsak beszélgetve velük, hanem műveikből alkotott színpadi produkciók révén is.
Irodalom és színház egymás édestestvérei, a társművészetek között a legközelebb állnak egymáshoz, hiszen a színház – a rendező, a színész, a dramaturg – szöveggel dolgozik, az író pedig szövegeket hoz létre. A színpadra állított darab a közös nevező.
A MŰVÉSZASZTAL Csabai Lászlóval A Vörös Postakocsi Műhely és a Móricz Zsigmond Színház együttműködése révén valósul meg, helyszíne színházunk MŰvész Stúdiója. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Kulturális Bizottsága támogatja.
A beszélgetés során a vezértémák egyfelől a meghívott alkotó életművéhez igazodnak, másfelől a színházhoz kapcsolódnak. Zenei betétek és performanszok színesítik az estet. Annak bemutatására törekszünk, hogyan működik együtt irodalom és színház, hogyan lesz egy, az író által szövegként megkomponált jelenetből vagy karakterből a dramaturg. a rendező és a színész munkájának, egyéni hozzáadott értékének köszönhetően élő valóság, hús-vér figura, a közönséget a székhez szögező jelenet?

Az első est vendége Boldizsár Ildikó író, mesekutató, meseterapeuta volt, akivel többek között arról beszélgettünk, hogy a mese a felnőtteké is. A Móricz Zsigmond Színház művészei A Holle anyó birodalma című, Boldizsár Ildikó által átdolgozott mesét mutatták be, rendelkező próba keretébe ágyazva.
A második vendég Grecsó Krisztián író, költő, szerkesztő volt, a központi téma a család. A Harminc év napsütés és a Mellettem elférsz című Grecsó-művekből alkotott jelenetekkel illusztráltuk a témát, felolvasó színház formájában.
A harmadik estje vendége Tompa Andrea író, színikritikus, a Színház c. folyóirat főszerkesztője volt, a téma a hallgatás. Nem véletlenül, hiszen az Omerta Hallgatások könyve című regényének szereplőit idéztük meg a színpadon.
A negyedik vendégünk, Dragomán György számos díjjal kitüntetett író volt, A fehér király és a Máglya c. regényéből alkotott jelenetek idézték meg az író alakjait.
Ötödik vendégünk Csabai László nyíregyházi író, a Szindbád a forradalmár című regényének alakjai jelennek meg a színpadon. 

Kötetei:
Hiéna reggelije (elbeszélések, 2006)
Szindbád, a detektív (Magvető, 2010)
Szindbád Szibériában (Magvető, 2013)
Száraz évszak. Páros novellák (Magvető, 2014)
Szindbád, a forradalmár. Nyolc év Misáéknál (regény; Magvető, 2017)

Ajánlatunk


Szindbád VIP Mozi – Az ALL INCLUSIVE filmélmény! 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Klasszikus bohózati helyzetek és fordulatok váltják egymást, tűzijátékszerű poénok robbannak, alaposan megdolgoztatva ezzel a nézői rekeszizmokat is.

A többszörösen díjazott olasz filmből készült előadás olyan kényes kérdéseket feszeget, hogy mit jelent őszintének lenni egy barátságban, szerelemben, hogy meg lehet-e ismerni a másik embert, vagy erre az együtt leélt élet is kevés.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!