Jegy- és bérletvásárlás

Szeretne a legjobb helyen ülni? Tekintse meg a színpadot a nézőtér különböző helyeiről!
Jegy- és bérletvásárlás

Program


Az öreg hölgy látogatása
8

Az öreg hölgy látogatása

Friedrich Dürrenmatt drámája groteszk humorral idézi meg azt a képtelen világot, amelyben a leszámolás és a személyes bosszú ilyen természetes kényszerűséggel következhet be. „Túl nagy a kísértés, és túl nagy a mi szegénységünk”, vallják álságosan a drámában, miközben szemünk előtt bontakozik ki egy másik, mélységesen humanista töltetű cselekményív is: két ember kudarcba fulladt sorstörténete.  több

 A Móricz Zsigmond Színház egészségügyi tájékoztatója ITT olvasható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 20. szombat, 19:00

Friedrich Dürrenmatt:
AZ ÖREG HÖLGY LÁTOGATÁSA

Rendező: Keresztes Attila

A történet helyszíne egy gazdaságilag az összeomlás szélén álló kis falu, Güllen, itt él Alfred Ill. A helyi lakosok abban reménykednek, hogy Ill nemsokára hazalátogató ifjúkori szerelme, az időközben milliomossá lett Claire Zachanassian anyagi segítségével megmenekülhet a falu.

Az öreg hölgy hazatértével a válsághelyzet azonban nem megoldódni látszik, inkább új dimenziókat nyer: nem csupán a polgári erkölcs hamissága lepleződik le, hanem a múltjától szabadulni képtelen, abba rögeszmésen kapaszkodó ember drámája is elénk tárul. Claire Zachanassian azzal a feltétellel menti meg egykori otthonát, ha az őt fiatalkorában cserben hagyó Alfred Ill vezekelni fog egykori bűne miatt, vagyis meghal. A milliárdjaiért igazságot követel, élete utolsó vágyának kiszolgáltat egy teljes faluközösséget.

Friedrich Dürrenmatt drámája groteszk humorral idézi meg azt a képtelen világot, amelyben a leszámolás és a személyes bosszú ilyen természetes kényszerűséggel következhet be. „Túl nagy a kísértés, és túl nagy a mi szegénységünk”, vallják álságosan a drámában, miközben szemünk előtt bontakozik ki egy másik, mélységesen humanista töltetű cselekményív is: két ember kudarcba fulladt sorstörténete.

Szereplők

Claire Zachanassian, szül. Wäscher, multimilliomosnő: Szabó Márta
Főkomornyik: Jakab Attila
Koby: T-Laforest Csaba
Loby: Fekete Beáta
Ill: Kaszás Mihály m.v
Felesége: Pregitzer Fruzsina
Leánya: Tary Patricia
Fia: Horváth Viktor
Polgármester: Gyuris Tibor
Pap: Tóth Zolka
Tanár: Gulyás Attila
Rendőr: Nagyidai Gergő
Festő: Törő Gergely Zsolt
Rádióriporter (hang): Kuthy Patrícia
Kameraman 1: T-Laforest Csaba
Kameraman 2: Fekete Beáta
Hangtechnikus: Végvári Boglárka

Díszlettervező: BOLDIZSÁR ZSOLT
Jelmeztervező: PAPP JANÓ
Súgó: NAGY ERZSÉBET
Ügyelő: T-LAFOREST CSABA
Rendezőasszisztens: FÜLÖP ANGÉLA

Rendező: KERESZTES ATTILA

Az előadás hossza: 1 óra 55 perc szünet nélkül.

Ajánlatunk


Császár András, a középkorú hivatalnok már unja jól megszokott kis életét, azonban minden megváltozik, amikor a metróban összeütközik egy ismeretlennel és elcseréli vele az aktatáskáját.

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Klasszikus bohózati helyzetek és fordulatok váltják egymást, tűzijátékszerű poénok robbannak, alaposan megdolgoztatva ezzel a nézői rekeszizmokat is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!