Jegy- és bérletvásárlás

Szeretne a legjobb helyen ülni? Tekintse meg a színpadot a nézőtér különböző helyeiről!
Jegy- és bérletvásárlás

Program


Bencs estek - Katona vagyok én

Bencs estek - Katona vagyok én

Hazánk történelmét és az itt élő emberek sorsát szinte folyamatosan befolyásoló háborúk, szabadságharcok mély nyomot hagytak népdalainkban is. Bár szövegükben sokszor változtak, az idők során átalakultak, a dallamok közt vannak nagyon régi, valószínűleg még az őshazában fogant darabok is. Mindegyik külön-külön is egy kivételesen szépre csiszolt gyémánt, maga a magyar történelem.  több

 A Móricz Zsigmond Színház egészségügyi tájékoztatója ITT olvasható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 12. kedd, 17:30

KATONA VAGYOK ÉN… (Katonadalok, Régi harcok énekei) – Szilágyi Szilárd dalestje


Szilágyi Szilárd 1967-ben született Nyíregyházán. Anyai ágon tősgyökeres evangélikus, a Bencs-család egyik ágának leszármazottja. Őseik valamikor az 1700-as évek elején települtek a városba, még az 1753-as Gróf Károlyi Ferenc által kezdeményezett nagy letelepedés előtt. 6 éves korában nem vették fel a Kodály Zoltán Általános Iskola zenei tagozatára. Tulajdonképpen innen datálható énekesi pályafutása. Lassan 30 éve tanít éneket a Krúdy Gyula Gimnáziumban, a Banchieri Énekegyüttes tenorjaként több mint 25 éve énekel, rengeteg csodálatos élményt és versenygyőzelmet őrizve a világ számos pontjáról. Több mint 10 éve a Nyíregyházi Cantemus Kórusban főállású énekesként és sajtóreferensként is dolgozik. 1990 óta folyamatosan jelen van a város zenei életében, szólistaként is foglalkoztatva, egyházi és városi koncerteken, valamint a Szabolcsi Szimfonikus Zenekarral, és a Szabolcsi Koncert Fúvószenekarral is számos alkalommal fellépett már. Három gyermek és egy csodálatos feleség társaként élete első önálló dalestjét hallhatja közönség.

A „Katona vagyok én…” dalest középpontjában a magyar népdal Kodály Zoltán által megálmodott zongorakíséretes átiratai állnak, melyeknek talán legnehezebb eleme maga a kíséret, melyet ezen az estén Csizinszky Zsuzsa, a Móricz Zsigmond színház énekes korrepetitora és zongorakísérője játszik.

1890–1952 között Kodály Zoltán 35 megye 235 helységében járt, és mindegy 5100 dallamot gyűjtött és jegyzett le. A saját gyűjtésein kívül műveiben felhasználta mások lejegyzéseit is. A „Magyar népzene énekhangra és zongorára” Kodály Zoltán 11 füzetből álló sorozata, melynek hatodik és hetedik füzetéből (kettő dal kivételével) az összest hallhatja a közönség.

Hazánk történelmét és az itt élő emberek sorsát szinte folyamatosan befolyásoló háborúk, szabadságharcok mély nyomot hagytak népdalainkban is. Bár szövegükben sokszor változtak, az idők során átalakultak, a dallamok közt vannak nagyon régi, valószínűleg még az őshazában fogant darabok is. Mindegyik külön-külön is egy kivételesen szépre csiszolt gyémánt, maga a magyar történelem. Máig velünk, bennünk élnek.


VI. füzet
Alcím: Katonadalok

Katona vagyok én
Arról alúl
Huszárnóta (Nézd a huszárt, mikor az masérozik)
Doberdói dal (Keresik a, nem lelik a keresztelő levelemet)
Verbunk (A jó lovas katonának de jól vagyon dolga)


VII. füzet
Alcím: Régi harcokról.

Kádár István (Szörnyű nagy romlásra készül Pannónia)
Labanc gúnydal a kuruczra (Szaladj kurucz, jön a német)
Körtéfa (körtéfa, gyöngyösi körtéfa)
Rákóczi kesergője (Hallgassátok meg magyarim, ammit beszélek)

Ajánlatunk


Tájékoztatjuk kedves Nézőinket, hogy az Egy életem: Mucsi Zoltán előadás jegyeinél a dinamikus árazást alkalmazzuk, vagyis az ár itt a kereslet és kínálat viszonyának függvényében naponta többször felülvizsgálatra és finomhangolásra kerül, ennek megfelelően változhat.

Animalitas Animae: Lélekállat? Vagy a lélek elállatiasodása? Imi, a 13 éves kamaszfiú élete nehéz fordulathoz érkezik. Nem csak szülei válásával kell megbékélnie, de mintha saját lelke is kettéválna, és hol a bizalom és nyugalom ismeretlen világába húzná, hol kétségbeesetten küzdene minden ellen, önmagát is beleértve.

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!