Jegy- és bérletvásárlás

Szeretne a legjobb helyen ülni? Tekintse meg a színpadot a nézőtér különböző helyeiről!
Jegy- és bérletvásárlás

Program


Bencs estek - Női Szalon Lackfi Jánossal - A költészet jelenidejűsége

Bencs estek - Női Szalon Lackfi Jánossal - A költészet jelenidejűsége

Lackfi János Príma Primissima-díjas, József Attila-díjas, ahogy önmagát jellemzi: magyar, író, költő, műfordító, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász. Számokban: 30 könyv, 17 év tanítás, 6 gyerek, 100 fellépés évente, 1000 apró-cikk.

 A Móricz Zsigmond Színház egészségügyi tájékoztatója ITT olvasható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 3. kedd, 17:30

Női Szalon Lackfi Jánossal- A költészet jelenidejűsége

Lackfi János Príma Primissima-díjas, József Attila-díjas, ahogy önmagát jellemzi: magyar, író, költő, műfordító, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász. Számokban: 30 könyv, 17 év tanítás, 6 gyerek, 100 fellépés évente, 1000 aprócikk.

A vers pikantériája a benne rejlő jelenidejűség. Lackfi János ereje és hatása talán ebben is gyökerezik: együtt lüktet a jelennel, megelevenedik Tőle az irodalom.

Arról kérdezzük, hogyan ragadja meg és fordítja ki a mindennapi valóságot, miként reagál az élet mindennapos eseményeire. Beszélgetünk még gyerekkorról, hitről, apaságról, családalapításról és sok minden másról. Gondolkodjunk újra együtt!

„Író ember szerelmes az életbe, az emberekbe, ahogy járnak az utcán, teregetnek a fregolira, nyitják a sört radiátor bordázatán, bántják és dédelgetik egymást, önzőznek és önzetlenkednek, bratyiznak vagy barátságtalanul pöfögnek rád a foguk közt. Szerethetetlenül és szeretni valóan emberszabásúak. Aztán író ember meg is írja, életbefőtteket, sűrített földi paradicsomot (és poklot) hoz létre, ott állnak a kamrapolcon szép sorban, ha jön a tél, ha jön az egyedüllét, sorra fel lehet bontogatni, “túlságosan zajos” társas magánnyá oldani azt, amiben mind szenvedünk, amiben mind lubickolunk.”

Gondolatébresztő beszélgetések a mindennapokban-nem mindennapi emberekkel.

A Bencs esték keretében egy kávéházi-beszélgetős hangulatot kívánunk megteremteni. Egyfajta társalgási fórumot, ahol a közérdekűségnek, a jó hangulatnak és a közös gondolkodásnak szenteljük az időnket.

Köz- és magánéleti kérdéseket feszegetünk, olyan hazai véleményformálókkal, akik saját területükön társadalmi bázist építettek, tudásuk, humoruk vagy éppen lehengerlő egyéniségük és tehetségük erejével.

Szakadjon ki Ön is a hétköznapok zsongásából!

Ajánlatunk


Georges Feydeau, a bohózat francia mesterének remekműve a színpadi burleszk magasiskolája. A fénysebesség iramával váltakozó, könnyfakasztóan mulatságos helyzetek szinte már az abszurdig fokozzák az őrületet, s a nézőnek sem könnyű eligazodnia a kapcsolódások és a félreértések szövevényében.

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!