Jegy- és bérletvásárlás

Szeretne a legjobb helyen ülni? Tekintse meg a színpadot a nézőtér különböző helyeiről!
Jegy- és bérletvásárlás

Program


Histrionics
6

Histrionics

Egy előadás az osztrák Thomas Bernhard, korunk egyik legkiemelkedőbb drámaírójának tollából, Alexandru Dabija rendezésében és Marcel Iuressel a főszerepben. Egy paradox himnusz a színházi művészetnek szentelve; mindemellett egy húsbavágó betekintés a néhol pitiánernek ható, tragikomikus életünkbe.

 több

 A Móricz Zsigmond Színház egészségügyi tájékoztatója ITT olvasható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 20. szombat, 19:00

10. Nemzetközi Színházi Olimpia

Creatorul de Teatru
írta: Thomas Bernhard
Rendező: Alexandru Dabija
Színpadra állítja: Gabi Albu

A Bruscon szerepét alakító Marcel Iureș maró és abszurd kvázi-monológban ad életet a művészetben az abszolútumot kereső tökéletesen tökéletlen pojácának. Bruscon megalomán, embergyűlölő, hipochonder, nihilista és mértéktelen színész, író és rendező; tirádákban tör ki hazája középszerűsége ellen - politikától, társadalomtól és színháztól kezdődően mindenről háborog – ez utóbbitól Bruscon állítása szerint irtózik –, dühösen lázad a körülményei ellen, mert semmi és senki nem felel meg művészi ambícióinak; különösen a családja, akivel zsarnoki módon viselkedik.

Az őt támogató karakterek (akiket Alexandru Bindea, Ana Ciontea, Alexandra Sălceanu, Lucian Iftime, Afrodita Androne és Victoria Dicu alakítanak) groteszkek, már-már karikatúrák, gyakran nevetségesek; megvan bennük az a képesség, hogy a közönség egyszerre érezze őket visszataszítónak és zseniálisnak - de a karikatúra mögött megbújik Thomas Bernhard író pesszimizmusa, akinek meggyőződése, hogy az emberiségnek nincs esélye a megváltásra.

A HISTRIONICS rendkívüli szöveggel bír, tele dühvel, kétségbeeséssel, agresszivitással, kiábrándultsággal, és fekete humorral, amelyet maga Alexandru Dabija állított színpadra 2001-ben az Act Theatre-ben, szintén Marcel Iureș-vel a főszerepben. Most a Bukaresti Nemzeti Színház előadásában elevenedik meg, egy ugyanolyan nevetségesen tragikus korban, mint korábban.

Az előadás román nyelvű, magyar feliratozással tekinthető meg!

Ajánlatunk


A világ leghíresebb csábítójának történetét Horváth Illés, színházunk művészeti vezetője állítja színpadra.

Animalitas Animae: Lélekállat? Vagy a lélek elállatiasodása? Imi, a 13 éves kamaszfiú élete nehéz fordulathoz érkezik. Nem csak szülei válásával kell megbékélnie, de mintha saját lelke is kettéválna, és hol a bizalom és nyugalom ismeretlen világába húzná, hol kétségbeesetten küzdene minden ellen, önmagát is beleértve.

Az Életrevalók a két világból kitaszított férfi minden előzetes várakozást felülíró barátságának igaz története, melyből a 2011-ben készült francia filmadaptáció hatalmas nemzetközi siker után mára kultikussá vált. A szórakoztató és érzékeny történet azonban sok izgalmas meglepetéssel szolgál majd színházi feldolgozásában is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!