Jegy- és bérletvásárlás

Szeretne a legjobb helyen ülni? Tekintse meg a színpadot a nézőtér különböző helyeiről!
Jegy- és bérletvásárlás

Program


Nefes jehudi - zsidó lélek

Nefes jehudi - zsidó lélek

Feledhetetlen utazás a zsidó zene világába két sztárzenekarral, neves szólistákkal, és a Gólem Színház színésznőivel!

KONCERT

 A Móricz Zsigmond Színház egészségügyi tájékoztatója ITT olvasható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 27. vasárnap, 18:00

NEFES JEHUDI • ZSIDÓ LÉLEK
A Klezmerész és a Voice & Brass Együttes a VIDOR Fesztiválon!

A koncert első felében fellépnek:
Fellegi Balázs operaénekes
Nógrádi Gergely főkántor
A Voice&Brass együttes

VOICE&BRASS

A Voice&Brass, régi nevén Fourtissimo Klasszik elkötelezett híve a rézfúvós hangszerek népszerűsítésének. A zenekar alapjait 1993-ban rakta le a négy Kuna testvér, akik csodagyerekként kezdték pályafutásukat: 5-6 évesen ismerkedtek meg a hangszerek világával, és néhány éven belül már komoly sikereket értek el. Számos hazai és nemzetközi díjjal jutalmazták őket az elmúlt két évtizedben.

2021-től Voice&Brass néven folytatják zenei pályájukat, ahol a virtuóz hangszerjáték és a saját hangszerelésű darabok mellett Valéria szopránéneke is fel-felcsendül.

Rendszeresen hívják őket koncertezni az ország minden településére, iskolákba ifjúsági ismeretterjesztő előadásokra, hangszerbemutatókra. Műsoraik közvetlensége és lehengerlő virtuozitása magával ragadja a hallgatókat az egész világon.

Fellegi Balázs a Fellegini Klezmer Gipsy Együttes énekese. Tanulmányait a Salzburgi Mozarteumban, a Tel-Aviv-i Rubin Academy-n, valamint mesterfokon a philadelphiai Curtis Institute-ban végezte. A 2001-2002-es évadban a New York-i Metropolitan produkcióiban kapott szerepeket.

Dr. Nógrádi Gergely a budapesti Frankel Zsinagóga főkántora. A szakkritikusok és a nagyközönség egyöntetű véleménye szerint övé a zsidó zene valaha volt legjelentősebb hangjainak egyike.

2015-ben Leedsben Európa Legjobb Kántorhangja címmel tüntették ki, 2017-ben pedig A Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Nagykövete címet vehette át.

A koncert második felében fellépnek:
Dajka Szúra Szeréna, a Gólem Színház színésznője
Erbszt Annus, a Gólem Színház színésznője
Nógrádi Gergely főkántor
A Klezmerész Együttes

KLEZMERÉSZ:

A 19 éves KLEZMERÉSZ Együttes a zsidó folklórhoz tartozó tradicionális klezmer zene képviselője. Meghatározó helyet foglal el a hazai klezmer zenei életben. Célunk a zsidó folklór mind szélesebb körben és mind nagyobb mélységben történő megismertetése. Együttesünk követi a zsidó zenei folklór hagyományokat mind a hangszerelésben (vezető hangszerek a hegedű és a klarinét, amelyekhez gitár, basszus és dob csatlakozik), mind a műsorok változatos összeállításában. Repertoárunkban szerepelnek jiddish, héber, ladino nyelvű dalok, hangszeres darabok. Műsorainkon az ismert és népszerű zsidó dalok mellett helyt kapnak a kevésbé ismert művek is, hogy azok is mind ismertebbé váljanak.

Specialitásunk a kétszólamú ének két énekesnőnkkel, amely egyedülálló a magyarországi klezmer együtteseknél. Számos hazai és külföldi fellépéseink közül kiemelkedőnek tartjuk, hogy 2014-ben és 2015-ben és 2019-ben is részt vettünk az izraeli Cfáti Nemzetközi Klezmer Fesztiválon, amely egyike a világ legautentikusabb klezmer fesztiváljainak. Törzsközönségünk már tudja, hogy egy KLEZMERÉSZ koncert egy örömünnep, a klezmer zene ünnepe, ahol a színpad és a nézőtér eggyé olvad. A közönség együtt énekel, táncol, együtt él a zenészekkel, a zenével.

Erbszt Annus 6 éve társulati tagja a Gólem Ifjúsági Társulat és Tanodának, ami minden szempontból a legmeghatározóbb része az életének.

Dajka Szúra Szeréna a Gólem Ifjúsági Társulat tagja, emellett a Gólem Színház sajtómunkatársa. Idén diplomázik a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

Ajánlatunk


Császár András, a középkorú hivatalnok már unja jól megszokott kis életét, azonban minden megváltozik, amikor a metróban összeütközik egy ismeretlennel és elcseréli vele az aktatáskáját.

Georges Feydeau, a bohózat francia mesterének remekműve a színpadi burleszk magasiskolája. A fénysebesség iramával váltakozó, könnyfakasztóan mulatságos helyzetek szinte már az abszurdig fokozzák az őrületet, s a nézőnek sem könnyű eligazodnia a kapcsolódások és a félreértések szövevényében.

11 évesen ötezer néző előtt énekelte a Nyomorultakat Szegeden. 14 évesen már popsztár volt, akit egy ország imádott. 18 évesen pedig már feleség és anya. Kicsit korán kezdett mindent. 35 éve énekel és játszik a színpadon. Legtöbbször a „szép lány” szerepét osztották rá, pedig a lelke mélyén mindig is Fiona szeretett volna lenni a Shrekből.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!