Jegy- és bérletvásárlás

Szeretne a legjobb helyen ülni? Tekintse meg a színpadot a nézőtér különböző helyeiről!
Jegy- és bérletvásárlás

Program


Szaffi
10

Szaffi

Jókai Mór romantikus, fordulatokkal teli történetéből a nyolcvanas években Dargay Attila rendezett nagy sikerű animációs filmet, mely nemzedékek kedvence lett, és napjainkban is igen népszerű. A Móricz Zsigmond Színházban bemutatásra kerülő új, zenés színpadi változatot Horváth Illés rendezte.

 A Móricz Zsigmond Színház egészségügyi tájékoztatója ITT olvasható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 19. csütörtök, 14:00

SZAFFI
mese
Jókai Mór kisregénye és Dargay Attila rajzfilmje alapján

Botsinkay Jónás és Szaffi kalandos története a török hódoltság után éppen csak magához térő, Habsburgok uralta Magyarországon játszódik. Ahmed pasának, Temesvár urának menekülnie kell, de előbb még elrejti kincseit jó barátja és híve, Botsinkay Gáspár birtokán, majd mindketten Törökországba menekülnek tovább. A három éves kisfiú, Jónás, korán elveszíti szüleit, cigány mutatványosok veszik magukhoz és nevelik fel. Évek múltán a császár amnesztiát hirdet: a száműzöttek hazatérhetnek és visszakapják vagyonukat. Útra kel az immár felserdült Jónás is, de a megálmodott gazdagság helyett csak pusztulás: elmocsarasodott birtok, romos kastély várja. Viszont annál több ellenség leselkedik rá, akik mind az örökségére és a titkos kincsre áhítoznak. Szerencsére ott van Cafrinka is, a bölcs, öreg cigányasszony, és bájos lánya, Szaffi – ők Jónás segítői a kincshez vezető veszedelmes úton, melyet egy bizarr menyasszonyjelölt és ravasz, a bűntől sem visszariadó álbarátok szegélyeznek; sőt, Szaffi a végén arra is megtanítja a fiút, mi a legfénylőbb arany ezen a világon.

Szereplők:
Szaffi...................... Dézsi Darinka, Tary Patrícia e.h.
Jónás..................... Szeri Martin e.h., Tar Dániel e.h.
Cigányasszony...... Horváth Margit, Horváth Réka
Kormányzó............ Urmai Gábor, Gulyás Attila
Arzéna................... Staub Viktória, Urbán-Szabó Fanni e.h.
Olasz..................... Sikó Koppány e.h., Kovács-Vecei Fanni e.h.

Díszlet- és jelmeztervező: Gálvölgyi Anett, Miovác Márton
Zeneszerző: Zságer-Varga Ákos
Dramaturg: Sediánszky Nóra
Súgó: Nagy Erzsébet
Ügyelő: T-Laforest Csaba
Rendezőasszisztens: Demeter Anna
Rendező: Horváth Illés

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával jött létre.

Ajánlatunk


Egy amatőr színjátszó csoport nagy fába vágja a fejszéjét. Egy klasszikus angol krimit készülnek előadni, Gyilkosság a Haversham kastélyban címmel. Nagy nap ez a bemutató a társulatot vezető rendező életében, hisz sikerült olyan csapatot verbuválnia, és olyan darabot találnia, hogy a szereposztás végre tökéletes lehet.

Erős, hatalmas személyiségek, legendák – egészen emberi közelségben: Winston Churchill és Greta Garbo véletlen találkozása, miután a világ óriásszínpadairól távoztak.

Georges Feydeau, a bohózat francia mesterének remekműve a színpadi burleszk magasiskolája. A fénysebesség iramával váltakozó, könnyfakasztóan mulatságos helyzetek szinte már az abszurdig fokozzák az őrületet, s a nézőnek sem könnyű eligazodnia a kapcsolódások és a félreértések szövevényében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!