Jegy- és bérletvásárlás

Szeretne a legjobb helyen ülni? Tekintse meg a színpadot a nézőtér különböző helyeiről!
Jegy- és bérletvásárlás

Program


Új stílusgyakorlatok
10

Új stílusgyakorlatok

„Egy fiatalember felszáll egy zsúfolásig megtelt autóbuszra, pofátlanul leül egy megüresedett helyre, majd leszáll a buszról a Szent Lázár téren, ahol egy barátjával találkozik, aki azt mondja neki, hogy még egy gombot fel kell varrnia a kabátjára.” variálós derűre hangolós.

 A Móricz Zsigmond Színház egészségügyi tájékoztatója ITT olvasható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 11. péntek, 19:30

Raymond Queneau ötlete alapján
Olt Tamás - Váradi R. Szabolcs: ÚJ STÍLUSGYAKORLATOK
variálós derűre hangolós

A múlt század közepén, egy francia író, bizonyos Raymond Queneau „Exercices de style”, azaz „Stílusgyakorlatok” címmel remekművet vetett papírra.

A Stílusgyakorlatok című Queneau mű már-már vállalhatatlanul rövid, s önmagában szinte érdektelen történet:

„Egy fiatalember felszáll egy zsúfolásig megtelt autóbuszra, pofátlanul leül egy megüresedett helyre, majd leszáll a buszról a Szent Lázár téren, ahol egy barátjával találkozik, aki azt mondja neki, hogy még egy gombot fel kell varrnia a kabátjára.”

Ám miért is mondaná erre bárki fia-borja , hogy remekmű? Csakhogy Queneau ezt a „legkevésbé sem bonyolult cselekményű, már-már vállalhatatlanul rövid s önmagában szinte érdektelen történetet” kilencvenkilenc stilisztikai formában írta meg. Éppen, mint a magyar népmesék!

Vadonatúj előadásunk alapjául tehát eme fent emlegetett iromány szolgáltatja az inspirációt, ám még e remek hajdani szerző legmerészebb álmai sem adhatnak választ arra, hogyan, mi több a nyájas közönség sem, sőt még mi magunk sem tudjuk elképzelni, mely bravúros módon gondoljuk újra, ezt a „legkevésbé sem bonyolult cselekményű, már-már vállalhatatlanul rövid s önmagában szinte érdektelen történetet”.

Annyi bizonyos csupán, hogy lesz rá kilencvenkilenc, vagy hetvenhét, de legalább is huszonkettő megoldásunk!

Játszák: Horváth László Attila, Illyés Ákos, Tóth Zolka

Díszlettervező: Wilhelm Judit
Jelmeztervező: Szántó Eszter Rita
Koreográfus: Kocsis Andrea, Lukács Ádám
Ügyelő: Sárközi István
Súgó: Hugyecz Vivien
Rendezőasszisztens: Antal Andrea

Rendező: OLT TAMÁS

Kedves Nézőink!

Amennyiben problémát észlelnek jegy- vagy bérlet online vásárlása során, kérjük, próbálják meg az oldal elérést egy másik böngésző felületről, vagy a jegy.hu oldalon lévő bal alsó sarokban található chat-ablakot vegyék igénybe!

Ott azonnal segítséget nyújtanak a probléma elhárításában!

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

Ajánlatunk


Két színész egy korokon és műfajokon átívelő, fiatalos, lendületes előadással, rekeszizmokat nem kímélve, számos színházi formanyelven keresi a választ arra a mindent eldöntő kérdésre, hogy mi történt aznap este!

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Klasszikus bohózati helyzetek és fordulatok váltják egymást, tűzijátékszerű poénok robbannak, alaposan megdolgoztatva ezzel a nézői rekeszizmokat is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!