Jegy- és bérletvásárlás

Szeretne a legjobb helyen ülni? Tekintse meg a színpadot a nézőtér különböző helyeiről!
Jegy- és bérletvásárlás

Program


Új stílusgyakorlatok
5

Új stílusgyakorlatok

„Egy fiatalember felszáll egy zsúfolásig megtelt autóbuszra, pofátlanul leül egy megüresedett helyre, majd leszáll a buszról a Szent Lázár téren, ahol egy barátjával találkozik, aki azt mondja neki, hogy még egy gombot fel kell varrnia a kabátjára.”

 A Móricz Zsigmond Színház egészségügyi tájékoztatója ITT olvasható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 3. péntek, 19:30

RAYMOND QUENEAU ÖTLETE ALAPJÁN
OLT TAMÁS - VÁRADI R. SZABOLCS: ÚJ STÍLUSGYAKORLATOK
variálós derűre hangolós

A múlt század közepén egy francia író, bizonyos Raymond Queneau „Exercices de style”, azaz „Stílusgyakorlatok” címmel remekművet vetett papírra. A Stílusgyakorlatok című Queneau mű már-már vállalhatatlanul rövid, s önmagában szinte érdektelen történet: „Egy fiatalember felszáll egy zsúfolásig megtelt autóbuszra, pofátlanul leül egy megüresedett helyre, majd leszáll a buszról a Szent Lázár téren, ahol egy barátjával találkozik, aki azt mondja neki, hogy még egy gombot fel kell varrnia a kabátjára.” Ám miért is mondaná erre bárki fia-borja, hogy remekmű? Csakhogy Queneau ezt a „legkevésbé sem bonyolult cselekményű, már-már vállalhatatlanul rövid s önmagában szinte érdektelen történetet” kilencvenkilenc stilisztikai formában írta meg. Éppen, mint a magyar népmesék! Vadonatúj előadásunk alapjául tehát eme fent emlegetett iromány szolgáltatja az inspirációt, ám még e remek hajdani szerző legmerészebb álmai sem adhatnak választ arra, hogyan, mi több a nyájas közönség sem, sőt még mi magunk sem tudjuk elképzelni, mely bravúros módon gondoljuk újra, ezt a „legkevésbé sem bonyolult cselekményű, már-már vállalhatatlanul rövid, s önmagában szinte érdektelen történetet”. Annyi bizonyos csupán, hogy lesz rá kilencvenkilenc, vagy hetvenhét, de legalább is huszonkettő megoldásunk!

Szereplők
Horváth László Attila
Illyés Ákos
Tóth Zolka

Alkotók
Díszlettervező: Wilhelm Judit
Jelmeztervező: Szántó Eszter Rita
Koreográfus: Kocsis Andrea, Lukács Ádám
Ügyelő: Sárközi István
Súgó: Hugyecz Vivien
Rendezőasszisztens: Antal Andrea
Rendező: Olt Tamás

Az előadás hossza 1 óra 25 perc szünet nélkül.

Ajánlatunk


Erős, hatalmas személyiségek, legendák – egészen emberi közelségben: Winston Churchill és Greta Garbo véletlen találkozása, miután a világ óriásszínpadairól távoztak.

Két színész egy korokon és műfajokon átívelő, fiatalos, lendületes előadással, rekeszizmokat nem kímélve, számos színházi formanyelven keresi a választ arra a mindent eldöntő kérdésre, hogy mi történt aznap este!

Ez a történet nem játszódik, hanem száguld, hasít, felrepít, elenged és elkap. Nagyszabású, vadul lüktető zenék, taxis üldözés, kétségbeesett szerelem, eltévedt telefonhívások, terroristák, topmodellek, felgyújtott franciaágy, benyugtatózott gazpacho, és mindennek a közepén - a Nő.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!