Program


VIDOR estek a Bencsben - I. rész Verslábak neccharisnyában, II. rész Szomjas férfiak...

VIDOR estek a Bencsben - I. rész Verslábak neccharisnyában, II. rész Szomjas férfiak...

Négy színésznő boncolgatja magát líraian és prózaian, ihletetten és olykor profánul, magas sarokba bújtatott verslábakon billegve... négy harmincas éveik elején-közepén járó nő vall saját magáról, női mivoltáról, az életükben fontos és kevésbé fontos szerepet játszó férfiakról, szexről, gyerekvállalásról, öregedésről, a biológiai ciklus megélésének gyötrelmeiről.

VIDOR estek a Bencsben - I. rész Verslábak neccharisnyában, II. rész Szomjas férfiak...

I.rész
VERSLÁBAK NECCHARISNYÁBAN
E-Mancik Színházi Manufaktúra előadása

Mi van a férfiakkal? Hogy állunk a testünkkel? Az öregedéssel? A gyerekkel? A világgal? Saját magunkkal? Hogy állunk a kérdésekkel? És vannak-e válaszok?

Négy színésznő boncolgatja magát – Tóth Krisztina, Erdős Virág, Falcsik Mari, Rakovszy Zsuzsa, Kiss Judit Ágnes, és sok más, kortárs és XX. századi költőnő versein keresztül – líraian és prózaian, ihletetten és olykor profánul, magas sarokba bújtatott verslábakon billegve…

Összeállították és előadják:
DOBRA MÁRIA, SÁRKÖZI-NAGY ILONA, SZIRMAI MELINDA, TARR JUDIT

II.rész
SZOMJAS FÉRFIAK SÖRT ISZNAK HELYETTEM

“32 éves koromra elértem, hogy nem kell férfihorkolásra elaludni és gyereksírásra kelni, nem dől be a lakáshitelem és nem kell lakógyűlésre se járnom, nem csal meg a férjem, nem kell befektetési tanácsokat hallgatnom sem rettegnem, hogy elbocsájtanak a munkahelyemről. Ja, és megtanultam elengedett kézzel biciklizni. Azt hiszem, boldog vagyok!”
Ebben az egyórás előadásban

Az előadás hangneme őszinte, szókimondó és ironikusan humoros, néha kissé zavarba ejtő, az irodalmi megfogalmazás igényével.

Írták: Szirmai Melinda és az E-Mancik Színházi Manufaktúra
Dalszövegek: Máthé Zsolt és az E-Mancik Színházi Manufaktúra
Zene és zongorakíséret: Nyitrai László

Előadják: DOBRA MÁRIA, SÁRKÖZI-NAGY ILONA, SZIRMAI MELINDA, TARR JUDIT
Rendezte: MÁTHÉ ZSOLT


Az előadás hossza:2 óra 30 perc, egy szünettel.